Pas godt på dit trægulv

Gulvafslibning Eller Gulvafhøvling
september 5, 2019
Hvornår foretages gulvafslibning?
november 5, 2019

Pas godt på dit trægulv

Hvordan passer du på dit trægulv ?

At have trægulv i dine lokaler vil tilføjer en ekstra dimension af skønhed og elegance til dit hjem. Et trægulv er dejligt at se på, at gå på og dejlige for børnene at leje på. Trægulve giver samtidig en god stemning til et rum Desværre ser man ofte at der ikke er taget hånd om folks trægulve som der burde være. Med nogle få forholdsregler vil dine trægulve kunne bevare funktionalitet og skønhed i mange år, når det bliver ældre får det bare mere karakter men vil stadigt være smukt at se på.

Sollys:

Hvis dit gulv i løbet af dagen er udsat for sollys kan du overveje at montere en form for solafskærmning det kan fx være lamel gardiner, persienner eller bare en afskærmning i form af alm. gardiner. Det vil begrænse den skadelige virkning fra sollyset på dit gulv, tæpper og møbler.

Møbler:

Møbler glidere er en lille investering med en stor virkning for dine trægulve. Det er små stykker belægning, der som regel er lavet af filt eller et andet blødt materiale, de kan dog også bestå af hårde kunststof brikker med afrundede kanter og et søm i midten til at fastgøre dem med. De placeres under stoleben eller møbel fødder for at undgå ridser i gulvet. Den bløde type med filt er særligt gode til at sikre at sand og hårdkornet støv ikke ridser gulvet. Gliderene bør rengøres jævnligt for at forhindre en ophobning af ridsende skidt. Når du alligevel støvsuger eller fejer så løft lige møblerne op så du kan fjerne det skidt der måtte være på gliderne. Selv med glidere monteret bør du aldrig skubbe møblerne hen over trægulvet, det vil sansynligvis efterlade ridser. Er møblerne for tunge tial at løfte kan du eventuelt anbringe en bomuldssok under benene. På denne måde kan du bedre skubbe møblerne forsigtigt hen på deres nye plads.

Sko

Nu kan man jo ikke alene gå rundt i filt tøfler hele tiden selv om gulvet ville have bedst af det, men man bør så vidt muligt undgå sko med især tynde hæle. Her vil der også være stor forskel på hvilken træsort gulvet er lavet af. Det vil selvfølgeligt være lettere at sætte mærker i en blød træsort som fyr i forhold til fx en hårdere træsort som bøg. Hvis du går på trægulvet med stiletter kan det meget nemt resultere i små buler i gulvet og selv om du ikke ser dem umiddelbart vil man hyppigt kunne se dem når lyste falder på den rigtige eller forkerte måde alt efter hvordan man ser på det. Er gulvet først fyldt med disse små buler kommer det nemt til at eksklusivt og elegant til at virke lidt lurvet og misligholdt.

Løse tæpper:

At benytte løse tæpper er ikke kun en smart måde at dekorere sit hjem på, men det er også en rigtig god måde at aflaste gulvet for slid og beskytte mod pletter og andet spild. Hvis du placerer de løse tæpper på strategiske steder så som under borde, ved døråbninger og andre steder hvor man opholder sig meget eller hvor man potentielt kan slæbe skidt frem og tilbage. Det skal lige bemærkes at det er en god ide at benytte løse tæpper med en skridsikker bagbeklædning så man ikke risikere at man glider på tæpperne.

Renholdelse af trægulve:

Ved rengøring af trægulve vil metoden afhænge meget af hvilken type overfladebehandling dit gulv har fået.

Uanset overfladebehandling er det vigtigt at feje og støvsuge dit gulv for at fjerne sand og støv der slider og ridser. Ved både fejning og støvsugning skal man passe på ikke at lave hakker / buler i gulvet eller listerne omkring det.

Når vi kommer til vask af gulv er der stor forskel på hvor dan det skal gøres alt efter hvilken overfalde behandling det har fået fx lak, sæbe eller olie. Disse er de 3 mest almindelige forseglende overflade behandlinger.

Et lakeret gulv er det mest ukritiske at vaske, det kan vaskes med stort set alle ikke aggresive husholdnings rengøringsmidler og lige så tit som der er behov for det.

Et sæbebehandlet gulv er behandlet med en sæbeblaning af en kraftig koncentration og efterbehandles og rengøres med en sæbeblanding af samme type. Ved den daglige vask benyttes en sæbeblanding af lavere koncentration og efter behov benyttes den kraftige koncentrerede blanding som efterbehandling- Det vigtige er at vandet er ca. 35 % varmt og at man benytter den samme sæbe type hver gang.

Spilder man væsker på et sæbegulv bør den fjernes med det samme da den ellers kan opløse sæben og trænge ned i gulvet med pletter til resultat.

Et oliebehandlet gulv kan være rigtigt flot, men er også det gulv der nemmest kommer til at se lurvet ud hvis man ikke ørger for at vedligeholde det. Hyppig vask af gulvet udvasker hurtigere olien og gulvet vil derved blive sårbar for vand og fedtstoffer.

Ved valg af den rigtige lak kan man opnå både den nemme vedligeholdelse og det samme udseende.

Passer du dine trægulve vil de kunne forblive smukke i mange mange år ind i fremtiden.

Bedste Gulvafsliber i København og omegn. Altid billige gulvafslibnings priser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *