Hvornår foretages gulvafslibning?

Pas godt på dit trægulv
oktober 6, 2019

Hvornår foretages gulvafslibning?

Hvornår foretages gulvafslibning?

Hvis der er dybe ridser og hakker, fernis, gulv er malet eller gulv er præget af mange lag lak eller olie, er en grundig afslibning af trægulve påkrævet. Opgaven indebærer decideret en slibemaskine, og den er ikke for ”gør det selv” folk.

For at afslibe gulve skal man være opmærksom at maskinen er larmende i en grad, så det kræver høreværn.

Du skal være opmærksom på hvilken type gulve vi snakker om, og om det er parket gulve, eller bræddegulve, og om der kan udføres gulvafslibning og gulvafhøvling. Hvis dit trægulv er meget nedslidt eller tidligere er blevet afhøvlet, så kan du risikere, at slidlaget på dit gulv ikke længere er tykt nok. Derfor skal man passe på, at man ikke trænger igennem slidlaget og risikerer, at bæreevnen forringes og at træet i yderste tilfælde flækker, når det belastes. Man udfører gulvafhøvling kun for, at rette op på skævheder, ridser eller fjerne gammel gulvbehandling, som man ikke kan rette op på med en gulvafslibning.

Man må aldrig blive stående på et sted, mens maskinen er i gang . Man må heller ikke skifte retning, mens man sliber.

Slibemaskinen er stor, og kan ikke nå helt ud til kanten. Kanter og hjørner skal slibes med en kantsliber, hjørnesliber der er mindre, eller skrabes og det tager længere tid at, ”komme i bund”. Afslibning af trægulve er ikke for ”gør det selv” folk – det ser man typisk ved kanterne, når gulvet er højere end midterpartiet og hvor man kan se slibespor eller fordybninger.

Når gulvet er slebet færdigt med groft sandpapir, gradvis skifter man til finer sandpapir og gulvafslibning afsluttes med en fint sandpapir som f.eks. korn 120.

Efter afslibning af trægulve må man ikke gå på gulvet mere end højst nødvendigt og hurtigst efterbehandles med lak, vox, sæbe eller olie, da træet er modtageligt for snavs og ridser. Hvis man efterbehandler med lak, skal der foretages en mellemslibning efter første eller sidste lag. De fleste mennesker foretrækker efter gulvafhøvling og gulvafslibning lyse trægulve, som en hvid ludbehandling, hvid sæbe, hvid olie eller hvid lak giver. Vi arbejder naturligvis med de bedste gulv produkter for at, sikre den bedste kvalitet, når du skal have foretaget en gulvafhøvling. Vi har mange års erfaring og med professionelle gulvsliber, som har været i faget i mange år.

Har du spartelmasse på dine gulve?

Er du i tvivl om, om man kan udføre gulvafhøvling og gulvafslibning på dine gulve når du har spartelmassen på gulvene? Når du har spartelmasse, skal der udføres gulvafhøvling før gulvafslibning for at, få den bedste resultat. Men det støver meget. I fleste tilfælde når man har udført gulvafhøvling og gulvafslibning, de steder hvor der var spartelmasse, har spartel skånet gulvet og de er meget flottere end de andre steder efter gulvafhøvling og gulvafslibning.

Er du i tvivl om hvilken løsning er bedst for dig og dine gulve?? Så ring til os på 50384338

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *