Parketgulve

Parketgulve

Et parketgulv kan fås i to forskellige typer. Enten er det lavet i massivt træ eller i lamel. Det kan også fås i forskellige træsorter – både lyse og mørke – som for eksempel eg, ask, bøg, jatoba og merbau. Man anvender udelukkende hårde træsorter til parketgulve. Et parketgulv kan afslibes men ikke afhøvles. Det er et meget slidstærkt og klassisk smukt gulv, som kan holde i rigtig mange år. Derfor er et parketgulv en god investering, der både øger din glæde i hverdagen og din boligs værdi. Der er tre måder at lægge et parketgulv på. Man kan lægge det med parketbrædder, parketruder eller som stavparket. Alle parketgulvets dele samles med fer og not. Men det er forskelligt, om gulvet skal fastmonteres på undergulvet eller kan ligge løst. Et gulv i stavparket skal for eksempel fastmonteres, hvor et gulv lagt med parketbrædder kan ligge uden fastmontering til underlaget.

Parketgulve kan lægges i forskellige mønstre – for eksempel det smukke sildebensparket. Det er et hårdere gulv end et plankegulv, men det er hovedsaglig en smagssag, om man foretrækker et parketgulv eller et plankegulv. For nogle betyder det noget, at de kan se strukturen i træet og de vælger derfor det mere rustikke plankegulv. Andre foretrækker derimod parketgulvets mere elegante og ensartede udtryk.

Mange ønsker et lyst gulv og vælger derfor enten hvidpigmenteret eg eller ask, når de køber et nyt gulv. Har de fået afslebet deres parketgulv vælger de ofte en efterbehandling, der gør det lyst. Det kan være med en hvid lak, en hvid olie eller hvidpigmenteret sæbe. Har du brug for rådgivning om valg af gulv eller efterbehandling? Så er du velkommen til at ringe, vi hjælper dig gerne.

Ring og få et tilbud på gulvarbejde på tlf. 50 38 43 38