Gulvafslibning Eller Gulvafhøvling

Pas godt på dit trægulv
oktober 6, 2019

Gulvafslibning Eller Gulvafhøvling

Der er forskel på gulvafslibning og gulvafhøvling. Den primære forskel består i, hvilke maskiner der benyttes og hvor tykt et lag gulv, der fjernes. En gulvafsliber sliber gulvet med en sandpapirsspole, mens en gulvafhøvler afhøvler på samme måde som en klassisk håndholdt høvl. En professionel gulvmand vil altid vurdere hvilken behandling dit gulv har brug for, hvilket afhænger af gulvets stand.

Hvis dit trægulv er ved at have mange år på samvittigheden, synes du måske, at det er på tide at få det skiftet ud med et nyt, lækkert trægulv. Det eneste der stopper dig, er dog de dyre priser på nye trægulve. Med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling får du også et nyt, lækkert trægulv, men til helt andre priser. I bund og grund går en gulvafslibning og en gulvafhøvling ud på stort det samme. Man skal have fjernet det øverste lag af gulvet. Det øverste slidte lag, som har taget skade af de mange trin, som har betrådt gulvet og de mange solskinstimer, som har fået gulvet til at falme.

Hverken gulvafslibning eller gulvafhøvling er opgaver, som vi anbefaler, at man tager sig af på egen hånd. Det kan lade sig gøre, men det er en stor fordel at have erfaring i arbejde med gulve. Til begge løsninger bruges der store og kraftfulde maskiner, som kan ødelægge gulvet i stedet for at redde det, hvis det havner i urutinerede hænder. Derfor går anbefalingen på, at man får hjælp af professionelle fagfolk, som vil udføre opgaven og bistå med værdifuld erfaring gennem hele processen til en lav og rimelig pris.

Disse fagfolk kan også komme med en vurdering af, hvorvidt en gulvafslibning er nok til at gøre gulvet nyt og pænt igen eller vurdere, om gulvafhøvling i stedet er den nødvendige løsning. De to løsninger, gulvafslibning og gulvafhøvling, adskiller sig ved, hvor dybt der bliver slebet i gulvet.

Gulvafslibningen er den mildeste form, og slibe kun det øverste lag af gulvet. Det er her lakeringen sidder. Den er blevet slidt, men har til gengæld skånet trægulvet for slitage. Det er først og fremmest lakeringen, der bliver slebet af, når man foretager en gulvafslibning. Gradvist sliber man gulvet med finere og finere sandpapir for at sikre, at gulvet bliver glat og nydeligt.

En gulvafhøvling skal i stedet foretages, hvis gulvet er meget slidt. Det kan være nødvendigt, hvis ikke gulvet er blevet behandlet med en gulvlakering tidligere, eller hvis gulvet har været brugt i rigtig mange år.

Lige meget om man ender med at foretage en gulvafslibning eller en gulvafhøvling kan man være helt sikker på, at gulvet igen bliver pænt og præsentabelt. Klik dig rundt på hjemmesiden og se nærmere på de forskellige løsninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *