Afslibning af bordplader

Afslibning af bordplader

Massive træbordplader, til for eksempel køkkenbordet, er i høj kurs. Med en massiv bordplade får man et helt unikt naturprodukt. Alle bordplader er nemlig forskellige på grund af den struktur det enkelte træs årer danner. Men en bordplade i massivt træ er heller ikke billig. Det kan derfor i langt de fleste tilfælde betale sig at få bordpladen slebet af fremfor udskiftet, når den begynder at se kedelig og slidt ud.

Det kan ikke undgås, at en bordplade af træ efter et antal år kommer til at se medtaget ud. Især omkring køkkenvasken, kan der opstå mærker og misfarvninger på grund af vand og manglende vedligeholdelse. Man skal heller ikke lade brødrister, kaffemaskine og andre husholdningsmaskiner, der giver varme fra sig, stå direkte på træbordpladen. Varmen fra maskinerne kan forårsage misfarvning af bordpladen eller, at bordpladen revner på grund af udtørring.

Når man sliber en køkkenbordplade i massivt træ, kan man ofte komme ridser og misfarvninger til livs. Værre er det med skader efter fugt. De forsvinder desværre ikke. Drejer det sig om en bordplade, hvor overfladebehandlingen i årenes løb er slidt af, vil en afslibning i de allerfleste tilfælde resultere i en bordplade, der ser ud som ny. Det er vigtigt at bordpladen efterbehandles med det samme, så den er modstandsdygtig overfor fugt, fedt og misfarvning. Efterbehandlingen vælges ud fra, hvilken træsort det drejer sig om. Er bordpladen af teak, merbau eller palisander, kan det anbefales at efterbehandle den med naturolie. Det fremhæver træets smukke årer. Er det en lys træsort kan man både bruge naturolie og hvidpigmenteret olie. Det kommer an på, hvor lys bordpladen skal være.

Ring og få et tilbud på gulvarbejde på tlf. 50 38 43 38