Gulvafhøvling

Hvad er gulvafhøvling?

Gulvafhøvling er en proces til renovering af trægulve. Har du gammelt og slidt gulv kan det de forvandles til et nyt med en gulvafhøvling. Gulvafhøvling udføres med en gulvhøvler som har to eller flere knive. Med gulvafhøvling fjernes gammel gulvbehandling som; lim, spartelmasse, fernis som ligger på selve overfladetræet. Gulvfladen kan ikke bliver helt lige og glat, derfor skal man udføre gulvafslibning altid efter gulvafhøvling, for af få den glatte overfladet.

Gamle trægulve, som har været udsat for store temperatur svingninger, kan bølge og bue mere eller mindre. Hvis dit trægulv er meget nedslidt, så kan du risikere, at slidlaget på dit gulv ikke længere er tykt nok. Derfor skal man passe på, at man ikke trænger igennem slidlaget og risikerer, at bæreevnen forringes og at træet i yderste tilfælde flækker, når det belastes.

Gulvafhøvling bruges, som en tommelfingerregel, alle de steder hvor en gulvafslibning ikke kan klare opgaven. Gulvafhøvling kræver ekspertise og kompetence at udføre opgaven. Derfor fraråder vi uerfarne folk, at udføre gulvafhøvling, men det anbefales ofte, at man får professionelle gulvfirmaer til at klare opgaven.

Ring og få et tilbud på gulvarbejde på tlf. 50 38 43 38