Afslibning af trapper

Afslibning af trapper

Alle trapper af træ kan afslibes. Det gælder også selvom trappetrinene er ferniserede, er sat til med spartelmasse eller er meget slidte. En gammel medtaget trappe kan blive virkelig flot efter en afslibning – næsten som ny. En afslibning af en trappe medfører mere støv end en gulvafslibning. Grunden til det er, at maskinen ikke kan opsamle den samme mængde af støv på en lodret flade som på en vandret. Så ved afslibningen af trappens forkanter støver det ganske enkelt mere end ved afslibningen af trappens trædeflade. Når en trappe afslibes vil man normalt kun slibe selve trappetrinene – ikke trappens sider og gelænderet.

For at en afslibning eller afhøvling af en trappe kan blive vellykket, er det vigtigt, at man efter den grovere behandling med høvl eller groft slibepapir afslutter med et slibepapir med en meget fin kornstørrelse. Det vil gøre trappetrinene helt glatte og lækre at træde på. Når trappen er slebet af med det fine slibepapir er det tid til efterbehandling. Det er vigtigt at give trappen den rigtige behandling, så den kan holde sig flot i mange år frem. Man kan efterbehandle på mange forskellige måder. Man kan vælge at give trappen lud eller hvid lud så den holder sig lys længst muligt. Derefter kan man vælge en oliebehandling, sæbebehandling eller en lak. Alle tre findes i både en neutral og en hvidpigmenteret udgave.

Prisen på en afhøvling af trapper kommer helt an på, hvilken tilstand trappen er i, og hvilken efterbehandling man vælger. Se eventuelt før- og efterbilleder på her på hjemmesiden.

Ring og få et tilbud på gulvarbejde på tlf. 50 38 43 38